3. helmi, 2013

Kulttuuria

Lyhyen ajan sisällä olen saanut kokea kahdenlaista kulttuuria. Agri-kulttuuria, kun työni puolesta olin Sarka messuilla Seinäjoella. Pienimuotoinen Seinäjoki Areenassa järjestetty tapahtuma. Messuilla kävi arviolta 10 000 vierailijaa. Esillä oli koneita ja ihan eläviä eläimiäkin. Järjestelyineen kaikkineen ihan kelpo tapahtuma talveen.

Toisenlaista kulttuuria sain kokea Suomen Kansallisteatterin näytöksessä. Sukulaisemme on siellä näyttelijänä ja hän oli kutsunut iäkkään äitini katsomaan esitystä, joka on jalkautettu suomalaisiin palvelutaloihin. Siinä siivellä "taksarin" ominaisuudessa pääsin katsomaan esitystä. Esitys vei mukanaan. Lopuksi näyttelijät keskustelivat katsojien kanssa näytelmän sisällöstä ja tunteista mitä se katsojissa herätti. Vaativaa on näyttelijöiden työ, kun siihen nyt sai lähemmin tutustua. Alkuverryttelyitä ja äänenavauksia myöden.

 

"Neuvostoliitto – tarina Uskosta on kertomus nuoresta suomalaisesta miehestä, joka 1930-luvun laman keskellä päättää etsiä toimeentuloa ja parempaa elämää idästä. Neuvostoliitosta Usko löytää rakkauden ja unelman, mutta vähitellen toiveet Karjalan neuvostotasavallan kukoistuksesta alkavat valua hiekkaan. Usko kohtaa vankileirien todellisuuden, mutta onnistuu palaamaan Suomeen.

Esitys on syntynyt osana Kiertuenäyttämön Neuvostoliitto-projektia, jossa pohditaan, millä tavalla Neuvostoliitto elää tällä hetkellä osana suomalaisten mielenmaisemaa. Projekti aloitettiin laaja-alaisen kenttätyön merkeissä huhtikuussa 2012. Esitystä valmisteleva taiteilijaryhmä jalkautui tällöin palvelutaloihin jututtamaan ikäihmisiä mukanaan Suomen kansallismuseon Neuvostoliitto-aiheinen museosalkku. Neuvostoliitto – tarina Uskosta on ensimmäinen projektin tuottaman aineiston pohjalta toteutettu esitys. Sitä voi tilata ikäihmisten palvelutaloihin näytäntökaudella 2012-2013."

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu