23. touko, 2022

Siivousta

Viikonloppu sujui mökillä nurkkia siivotessa. Syystalven rakennusprojektin tiimoilta lautakasoja ja erilaisia sahauspätkiä oli riisin raasin pitkin saunan markkia. Puutavaraa en paljoa joutunut ostamaan, kun Ferguson kauppaan sisältyi myös mittava määrä sahatavaraa.

Puutavan ulkosäilytys on haastavaa. Pressun alla ne yksinkertaisesti mätänevät. Siksi täytyi yrittää rakentaa jonkinlainen suoja, jossa ne säilyisivät. Siinä on muutama huomioon otettava seikka. Pitää estää maakosteuden nouseminen alhaalta ja ylhäällä pitää olla riittävästi tuuletuksen takia ilmatilaa. Kevytpeitteet sopii heti unohtaa. Muutoinkaan niitä ei yksinkertaisesti vaan kannata ostaa. Ovat niin heppoisia, että silkkaa rahanhukkaa.

Tulevalla viikolla saan ovet ja ikkunat puku/vierashuoneeseen. Paneelit siihen onkin jo varastossa. Tarkoitus olisi tehdä siitä talvilämmin ja laittaa selluvillaa seinille eristeeksi.

Rakentamisesta tuli mieleeni, että pitäisi piipahtaa katsomassa sukulaismiehen rakennusprojektia. Hän on minua kätevämpi käsistään ja kertoili rakentavansa kahden auton tallin tänä kesänä nosto-ovilla. Todennäköisesti kattotuoleja jo nostellaan, niin nohevana isäntä siellä pyörähtelee. Putjetiksi oli laskenut 10 000. Halvalla tekee, mutta kun sen osaa.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu