23. elo, 2021

Muistoja Karpaateilta osa 55/1. Vaarallinen tehtävä

Menneillä vuosikymmenillä, jos tilalta oli eläimet  poistettava läänineläinlääkärin määräyksestä, niin puhelin soi Ot-ryhmän lihatalossa. Yleensä kyseessä oli eläinsuojelutapaus. Työkaverini alueelta oli tällainen puhelu tullut ja elettiin aikaan 1990 alkupuolella.

Esimies määräsi hänet tekemään tilalle alustavan kartoituksen. Näihin ei menty yksin, sillä lähimuistissa oli tapaus, jossa kenttämies ammuttiin. Työkaverini oli muutenkin hieman arka, vaikka palvelusvuosia hänellä oli enemmän kuin minulla.

Tiedossamme oli, että kyseessä oli vanhapoika, joka eleli yksikseen. Hän oli kyläläisten mielestä jonkun verran omituinen. Työkaverillani ei ollut maatilasta, eikä sen isännästä tietoa. Kenttämiesten alueita muuteltiin ja lisättiin tuohon aikaan useasti johtuen jatkuvista yt-neuvotteluista ja lopputileistä. Siksi asiakastuntemusta ei monesti ollut.

Ajelimme työkaverini Saab 99 autolla kohti määränpäätämme. Noissa tilanteissa yleensä jännitys on suuri ja adrenaliini korkealla. Autossa oli hiljaista. Ajoimme aution oloiseen pihaan. Työkaveri totesi ” käy sinä katsomassa tuvassa, minä käännän sillä välin auton”.

Astuin vanhaan eteiseen, jossa näkyi märkiä saappaan jälkiä. Huhuilin isoon ääneen tervehdyksiä. Avasin keittiön oven ja työnsin sen jalalla auki, jääden itse kuitenkin eteisen puolelle kulman taakse odottamaan mitä tuleman pitää…

To be continued..

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu