26. joulu, 2020

Lisää lapsuuden jouluista

Muistellaanpas vielä hieman lapsuuden jouluja. Aatosta tuossa edellä jo kerroinkin. Joulupäivänä ei saanut mennä kyläilemään. Aikaa kulutettiin pelaamalla lautapelejä tai menemällä laskettelemaan. Myös kiekkoa jalkamiehenä pelattiin lähellä Kiviharjua olevalla prunnilla.

Karvia on jo tasamaantallaajien pitäjä. Varsinaisia mäkiä ei ole. Laskettelussa turvauduimme jokitörmiin. Paras oli ”Tuomen kenttä”, sen näkyi syntymäkotiini toisella puolen Suomijokea, siinä Vierulan ja Koskisen välissä. Sillä kohtaa Suomijoki kulkee eräänlaisen laakson pohjalla. Tuiskulumi kerääntyi Vierulan puolelle heltaksi. Sieltä sai todella hyvät ja pitkän viistot laskut yli joen Sammaliston puolelle. Joskus laskettelimme myös vesikelkalla kahteen mieheen.

Arvata saattaa, että katosiko jouluista ruokaa tuulensuojaan kosolti, kun tuolla oli useampi tunti aherrettu.

Tapaninpäivänä saikin sitten jo oikein luvan kanssa lähteä ”lonhasemaan” kylille. Se tarkoitti lähinnä kavereita ja sitä, että mitä he olivat saaneet lahjaksi. Ja taas pelattiin.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu