8. joulu, 2020

Itsenäisyys

Viime viikonloppu meni itsenäisyyspäivän merkeissä. Tällä kertaa ei tarvinnut linnan juhlia seurata. Tai, no, tarvitsi tietysti. Presidentin järjestämää ohjelmaa. Olenkin ollut kovin tyytyväinen nykyiseen presidenttiin. Nytkin hän lähetyksessä ansaitsi kannuksensa monin kerroin.  Harjavaltalainen sotaveteraani Yrjö Rimpinen oli netin  välityksellä presidentin haastateltavana. Hän kertoi, että aina heitä ei ole arvostettu. 1970 luku taisi olla pahinta aikaa. Vasemmistolaiset olivat tuolloin niskan päällä ja kertoivat veteraaneille, että ”miksi menitte sotimaan, oma oli sotanne”.  Presidentti sanoi Rimpiselle  ” Jos minä nyt sanon_enkä pelkästään omasta puolestani_kiitos että menitte” Näin sanoo kunnon valtionpäämies.

Muistan hyvin tuon vähättelyn ajan. Siirryin silloin työelämään. Vajaan vuoden kestäneellä Porin komennuksella tuon aatteen hienouksia sain opiskella ihan korkeakoulu tasoisesti.

Pieni huvittava seikkakin oli. Yle oli rahdannut paikalle alakouluikäisen myös kysymään presidentiltä. Kysyjää kiinnosti suomen metsien tila ja käyttö. Niin minuakin alakoulussa 😊

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu