18. marras, 2020

Tuulimylly

Sitä se teettää, kun ikää tulee. En ollut muistanut itselleni lahjaa ostaa :-) Jalasjärvellä on tien vieressä aito tuulimylly, jota ilmeisesti kyläyhdistys on ansiokkaasti pitänyt kunnossa. Myllyn läheisyydessä on myös parisen vuosikymmentä ollut myynnissä pienempiä kopioita tuosta myllystä. Usein siinä ajellessa olen niitä käsityön taidon-näytteitä ilolla seurannut.

Lapsuudessa tuli veisteltyä katoille pieniä tuulimyllyjä. Keväisin tein "putoukselle" vesimyllyjä. Putous oli syntymäkodon ojan varressa oleva pieni putous maaston mukaan. Siinä sai vesirattaan hienosti pyörimään.

Kesän ajan katselin, että Jalasjärvellä myllyt vähenivät ja heinät alkoivat kasvamaan. Isoin mylly jökötti siellä ilman siipiä. Otin yhteyttä myllyjen tekijään ja hän kertoi lopettaneensa niiden tekemisen. Viimeinen olisi siellä. Kuten näkyy, kauppa syntyi. Loistava käsityöläistaidon näyte. Lahjan saajakin on ollut tosi onnellinen lahjastaan :-))

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu