11. elo, 2020

Eu-tukipaketti

Kirjoittelin vajaa parisen vuotta sitten nykyisestä hallituspohjasta ja siitä, miten verot tulevat jokaisella nousemaan. Kerroin miten jokainen tulee tuntemaan maailman halailun kasvavien maksujen muodossa selkänahassaan. Ystävä hyvä, juokse suomalaisena lujempaa, niin pelastat koko maapallon.Oman lisänsä tähän tuo koronakriisi. 

Suomen osallistumista eurooppalaiseen tukipakettiin on puolusteltu ulkomaankaupan vetovoiman säilyttämisellä. Toisin sanoen, kun annamme rahaa espanjalle ja italialle, niin ne ostavat meidän tuotteita. Eivät ole ennenkään ostaneet, eivätkä tule nytkään ostamaan. 

Italia alentaa ensi vuonna palkansaajien verotusta ja laskee eläkeikää suomalaisen veronmaksajan rahoilla. Suomessa keskustellaan eläkeiän nostosta ja eläkeputken poistosta. Lämmitysöljyn hintaan pitäisi saada vihreiden mielestä lisää veroa. Haja- asutusalueen omakotiasujaa, eläkeläistä, lyödään rajusti joka suunnalta. 

Suomessa polttonesteiden veroon tuli juuri elokuun alussa lisää. Puolassa, joka on eu- tukipaketin yksi suurimpia voittajia bensiinin litrassa veroa on 40 %. Suomessa vastaava luku on 70 %. 

Matti Vanhanen ilmoitti, että hän ei pyri eduskuntaan enää ensi kaudella. Hän kertoi myös, ettei ole valtiovarainministerinä loppuun asti tätä kautta. Tämä antaa mahdollisuuden tehdä todella kovia päätöksiä. Niistä saamme esimakua nyt alkavissa budjettineuvotteluissa. Todellinen selkäsauna veronmaksajaa odottaa vuoden päästä tehtävässä budjetissa. Jos kestetään sinne saakka ja tämä koalitio on edelleen vallassa. Tosin, hallituksen kokoonpanosta huolimatta, velat tulevat maksuun.

Saa nähdä miten kauan pysymme rauhallisina ja annamme poliittisten kermaperseiden ottaa kaiken selkänahastamme.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu