15. heinä, 2020

Keväinen kylvötyöni

17.5 päivätyssä videossa lupailin lisäinfoa kyseisestä kylvötyöstä. Maalaispojan juttu on, että saa seurata luonnon kukoistumista ja omien käsien jälkiä. Tänäkin keväänä (vappuna) laitoin perunaa harson alle. Annabelleä ja Siikliä. Hyvin on onnistunut. Kolme viikkoa olen uutta perunaa syönyt. Ei sen parempaa olekkaan, kuin suoraan maalta kattilaan tuodut uudet perunat. Annabelle vie voiton. Erittäin maukas, aikainen ja satoisa. Siikliä laitan enää historiansa takia.

Salaattia, hernettä ja sipulia laitoin myös. Tänä vuonna sipulit näyttävät onnistuvan erinomaisesti ja niihin tulee myös kokoa. Se on vaikea viljeltävä. Viime kesänä istutetut sata mansikan tainta ovat olleet oma lukunsa. Jo ensimmäisenä vuonna tuottaneet riittävästi.

Mutta 17.5 videoon ja kylvötyöhön, joka alla olevalla videolla näkyy vihreänä mattona. Kylvö olisi pitänyt tehdä pari viikkoa myöhemmin. Olisi tullut vähemmän rikkaruohoja, mutta hätäinen kun olen. Siemen oli kylvettäväksi hankalan pientä. Muistin isävainaan kertoneen heinänsiemenen ristiinkylvöstä. Kylvösiemen oli sekoitettu hienoon hiekkaan. Niinpä ostin 5 kg.n pussin kissinhiekkaa ja sekoitin siihen. Asennushiekka olisi ollut parempaa.

Tulos on kuitenkin ollut parempi, kuin osasin kuvitellakkaan. Videolla ei näy, mutta oheisessa kuvassa ensimmäinen kattaus kukkapellosta. Ruiskaunokkia ja sieltä pitäisi sitten erilaisia kukkia tulla pitkin loppukesää.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu