11. heinä, 2020

Lomalla

Kun tuo ulkomaanmatkailu on hieman pannassa, niin piti lomalla hieman käydä katsomassa suomea. Työni puolesta saan kyllä kiertää suomea, mutta silloin ei paljon nähtävyyksiä käydä katsomassa. Poikkesin Mikkelissä ja siellä eritoten Päämajamuseossa, sekä viestikeskus Lokissa. Lokki oli viestikeskus ja päämajasta Mannerheim ja sodanjohto parhaan kykynsä mukaan johtivat taistelua ylivoimaista vihollista vastaan. Hyvin mielenkiintoista nähtävää ja luettavaa.

Veijo Rönkkösen perustama patsaspuisto Parikkalassa oli todella näkemisen ja kokemisen arvoinen. Kukkaistutusten ja patsaiden sopusointu maailman suurimmassa puistossa oli silmiä hivelee. 

Puumalan torilla sitten vasta mielenkiintoinen tapaaminen olikin. Nakkikioskin kokoisessa kopissa näyttelijä Ville Haapasalo paisteli Hatsapureja. Gerorgialaista perinneruokaa. Tehdään ternimaidosta, vehnäjauhosta ja juustosta. Juustoa pitää olla samanverran kuin taikinaa. Valmis paistos voidellaan voisulalla. Syödään tulisen dripin kanssa. Oli messevää. Todella. Paljon muutakin tuli nähtyä ja koettua, mutta tuossa nyt ensin mieleen tulevat.

Ps. Ville näkyy hämärästi alakuvassa oikealla.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu