13. elo, 2019

"Vakuutusmies" osa 8. Maa järisee

Elo Pornaisissa haki omaa uraansa. Rakennusten ja pihapiirin kunnostaminen eivät oikein ottaneet tuulta purjeisiin. Suurimpana syynä oli finanssipula. Koulutuksen hankkiminen ja työtkään eivät oikein maistuneet. Ei sitten niin millään. Alkoholi maistui ja humalapäissä soittelu sisaruksille olikin huveista suurin.  Erityisesti Masu kunnostautui kännipäissään sisarusten lasten ojentamiseen. Oman elämän virhearviot antoivatkin siihen hyvän ammatillisen pohjan. Maaperä ja asiat eivät olleet tällä kertaa kuitenkaan otolliset.

Vääriin ja etenkin muiden sisarusten asioihin keskittyminen aiheuttivat sen, että omat asiat jäivät retuperälle. Välikatto meinasi talosta pudota niskaan, kun vesikatto oli vuotanut puruihin ja aiheutti kestämättömän painon.

Varsinaisen kakkahalvauksen Masu meinasi saada talvisena suojakelin päivänä. Kuului 7,8 Richterin asteikolla mitattava jyrinä ja maan järähdys ulkoa. Ei siellä muuta tapahtunut kuin ulkorakennus paskahuuseineen meni kasaan. Melkoinen rakennus. Sauna jäi sen verran koholle, että ovenraosta pääsi pesulle, mutta vesikatto oli siitäkin osasta kasassa. Katto oli ollut huono, eikä talon isäntä ollut havainnut metrin lumikerrosta ollenkaan.

Asuminen omassa talossa vaatii huoltotoimenpiteitä. Niihin isäntä ei ollut ehtinyt, kun oli muita kiiruita.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu