20. touko, 2019

Viikonloppuna

Viikonloppu meni kuin siivillä. Suomessa saatiin nauttia säästä, joka saattaa koko kesänkin mitassa olla harvinaista. Sunnuntaina testailin uutta hankintaani tositoimessa. Syksyllä kynnetty monivuotinen keto alkoi olla äestyskunnossa. Hieman ongelmallinen tuo oli äestettäväksi pajujen takia, mutta kun niistä selvisi alkoi hommakin sujua. Vanhanaikainen rullaäes on poikaa, kun tuollaista ketoa aletaan murskata. Ensimmäiset äestyskerrat hitaalla nopeudella. Tasaantumisen myötä voi nopeutta lisätä ja johan alkaa valmista syntyä. Vaikka pinta-ala oli pieni, niin pienellä traktorilla työ sujui kuin rasvaten. Jopa ristiin äestys onnistui, muitta mutkitta. Se on tasauksen kannalta välttämätöntä. Tarkkaan en vielä ole päättänyt, mitä siihen tulee. Ehkä sellainen vapaa-ajan harrastuskenttä. Ei kuitenkaan 18 reikäistä golf kenttää.

Iltapäivän ratoksi kävin toisen hankintani testaukseen. No, ole sitä jo useamman kerran kokeillut. Hakeminenkin tapahtui ajamalla. Onhan se erilaista, kun moottoriteho edelliseen pyörään verrattuna on kaksinkertainen. Ohitustilanteet ovat huomattavasti turvallisempia, jos niitä nyt tarvitsee tehdä.

Viime viikon pohjoisen työrupeaman jälkeen kesäinen mökkiviikonloppu tuli enemmän kuin tarpeeseen. Rentoa meininkiä ja hieman kalustelua masinistin laitteiden kanssa ja maanantaina on taas täydessä iskussa.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu