9. touko, 2019

Kerhotoimintaa

Selailin valtakunnan zetor-kerhojen sivustoja kesän tapahtumia ajatellen. Kyseisen harrastuksen huippuvuodet ajoittuvat suurinpiirtein kymmenen vuotta taaksepäin. Silloin kaikki kerhot järjestelivät useampiakin tapahtumia, kun innostusta riitti. Nyt varsinaista itse rakennettua tapahtumaa ei näkynyt kuin ainoastaan Tyrwään seudun Zetoristeilla.

Kurikkalaiset, joiden kruununjalokivi on ollut päätön kilpa-ajo viritetyillä zetoreilla, jättävät tämän vuoden väliin.

Raahelaiset puolestaan ovat kunnostautuneet erilaisilla rautaperseajoilla ja ennätysjahdeilla. Pituusajon häviötä Tyrwääläisille he eivät ole nielleet vieläkään. Sivuilta löytyy koottuja sepustuksia, kuin hävityn jääkiekkofinaalin jälkeen. Huhu kertoo, että Raahelaiset tempaavat tänä kesänä viemällä kahdella ruostumattomalla suoralla pakoputkella varustetun zetorin avaruuteen. Amerikkalaisella kantoraketilla. Kahden putken voimalla soitetaan zetor-sinfoniaa Marsiin johtavalla kiertoradalla. Sivutuotteena syntyy kaksi uutta maailmanennätystä. Korkeusajon, ilman kuljettajaa ja zetor-sinfonian soitto avaruudessa. Mahtaa siinä kansainvälisellä avaruusasemalla astronauttien silmät olla suurena kuin "kahvitassit". Epäilevät Kim Jong Unin saaneen  valmiiksi hieman tyrneemmän mannertenvälisen ohjuksen.

Kaksi asiaa, jotka eivät masinistin pirtaan sovi, mitenkään. Nyt puhutaan kunnostetuista ja entisöidyistä vanhoista trktoreista. Niin, ne ovat kilvanajo ja zetor-sinfonia. Siinä hilkulla on myös nopeuskyntö edellä mainituilla koneilla.

Tämän tyyppinen harrastustoiminta vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Nuoria ei vanhat koneet tahdo kiinnostaa pelkästään siitä syystä, etteivät ne ole kuuluneet koskaan heidän elämänkaareen. Todellinen harrastajajoukko näiden koneiden osalta vanhenee. Mukana on tietysti nuorempiakin, mutta osin heidän intresseissään on enemmän oman egon pönkittäminen ja snoppailu.

Yleensä yhdistyksissä toiminnan jatkuminen jää puheenjohtajan ja muutaman aktiivin harteille. Ikääntymisestä johtuen, se ei vuosikymmeniä jatku

Hyväksi lopuksi mainittakoon, kaikki kerhot tekevät kuitenkin erinomaista työtä entistäen koneita. Tuoden niitä ja vanhoja työtapoja kaiken kansan nähtäville.

JK. Juuri tulleen (ei vahvistettu) tiedon mukaan ovat Savon Zetoristit tehneet uuden maailmanennätyksen. He ovat vapun aikaan ajaneet Kuopiosta Siilinjärven suuntaan seitsemällä zetorilla. Kolmella kuljettajalla on ollut päässään neljän tuulen hattu. Näin montaa hattua ei ole aiemmin ollut yhtenäisen zetorletkan kuljettajilla.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu