29. huhti, 2019

Zetor tietäjä

Kun puhutaan Zetor merkkisestä traktorista ei voi unohtaa Närpiöläistä Bengt Erik Bengseniä. Hän omistaa Närpiössä zetorin varaosia hankkivan ja myyvän yrityksen Moto Check Oy:n. Vanhoihin 25 zetoreihin löytyy häneltä melkein kaikki tarvittavat osat, sekä tietämys, joka on kertynyt aikoinaan zetoreita huoltaneelle miehelle. Suomenruotsalaisella herrasmiehellä on aina aikaa antaa neuvoja ja opastusta. Useasti siellä turistaan emännän keittämän kahvikupin äärellä.

Bengt Erik toi yhden suomen ensimmäisistä Zetor 15 traktoreista 2000 luvun puolella. Näitä pieniä yksisylinterisiä ei koskaan ole ollut virallisessa maahantuonnissa. Varsinaisena työkoneena se oli täysin olematon ja tarpeeton peli jo aikoinaan. 15 hevosvoimaa  ja painoa 1400 kg. Valmistusmäärä jäi 1800 kpl.seen

Harrastetraktorinakaan sillä ei oikein mitään tee. Sillä ei hitautensa takia voi oikein ajoreisuille lähteä. Se olisi sama kuin lähtisi shetlanninponilla lämminveristen laukkakilpailuun.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu