19. maalis, 2019

Tuomiopäivää odotellessa, sanoi ystäväni

Tapasin tässä taannoin vanhaa kouluaikaista ystävääni. Hän on ollut sitä jo vuosikymmeniä. Heillä on tällainen usean sisaruksen kuolinpesä. Hän halusi vähän purkaa tuntojaan. No, ystävyyteen kuuluu kuunnella myös toista osapuolta.

Hän avautui asioista, jotka olivat selvinneet hänelle  yhden sisaruksen kuolinvuoteella. Nuorin sisaruksista oli vuosikymmenet harrastanut hajoita ja hallitse taktiikkkaa. Hän manipuloi osaa sisaruksista. Soitteli kännipäissään ja kertoili keksimiään juttuja, sekä omaa sairasta ajatuksenjuoksuaan. Kuningasideana oli ollut saada yhtä alkoholisoinutta sisarusta kyselemään lasten tapaturmaturma yms vakuutuksista, tietäen että yhdelle sisaruksista olisi sattunut varsin järkyttävä tragedia.

Ystäväni kertoi ,  että erityisesti hän oli joutunut silmätikuksi. Hänen ihmissuhteitaan ja ystävyyksiä oli koitettu tuhota paskapuheluilla yms. Suuren pettymyksen tuotti se, että hän oli ajatellut nuorimmalle sisaruksista erilaista roolia yhteisessä hyvässä.

Nuorin sisaruksista ei koskaan ole ollut mikään työnarkomaani. ”Lonkkarahalla” puolet elämästään hän totesi. Myöskin petkuttanut raskaasti erittäin läheisiä ihmisiä. Vanhin sisaruksista oli myös käynyt poliisilaitoksella tekemässä rikosilmoituksen nuorimman tekemästä salakuuntelusta ja nauhoittamisista.Salakuuntelusta tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi. Teon yrityskin on rangaistava. Varsinainen virtuoosi on kaiketi tämä pahnan pohjimmainen.

Yritin lohduttaa ystävääni ja sanoin, ei kannata murehtia. Riittää, kun muut tietävät, kuka ja mitä olet. Paha tulee saamaan palkkansa. Aina.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu