21. elo, 2018

Zetoristiksi

En ollut tiennyt Zetorista muuta kuin, että Rantasen Yrjö osti Superin maitoajoon. Se oli nelisynterinen ja ääni kuin Majorissa.

Siikaisten maatalousoppilaitoksessa ollessani korjaamolle tuotiin Zetor 25 A traktori. En tarkkaan muista mitä sille tehtiin, mutta koeajon muistan varsin hyvin. Se vastasi Valtion tieteellisen tutkimuskeskuksen rankoista rankimpia testejä. Ajelimme Otamon suoraa sen mitä uskalsimme. Etuakselin puslat olivat sen verran väljiä, että tiellä pysyminen oli niin ja näin. Onneksi koneopin opettaja keskeytti testaamisemme varsin lyhyeen.

Olin työni puolesta nähnyt Zetor traktoreita lojuvan syrjäkulmilla. Milloin lipan alla, joskus keskellä pihaa. Ajattelin, että tuollaisen sätkättimen hankin. Nuorella perheellisellä oli kuitenkin sellainen tilanne, että rahat eivät tuon sorttiseen harrastukseen liienneet.

2000 luvun alkupuolella kiinnostukseni alkoi jälleen heräillä. Onnekkaiden vaiheiden jälkeen 2004 ostin latoon 1953 mallin K-Zetorin. Sellaista en halunnut, mutta ajattelin sillä pääseväni alkuun. Hintakin oli enemmän kuin  sopiva. Onnistuin vaihtamaan K.n seuraavana vuonna nykyiseen A-malliin onnekkaiden sattumusten kautta. Zetorin saatuani porhalsin melkein ensi töikseni Pyhälle Olaville ottamaan valokuvaa. Vuoden verran yksin ajeltuani sain vietyä käytäntöön ajatukseni, jota olin pidempään hautonut. Se onkin oman bloginsa ansainnut

Jk. Myöhemmin löysin netistä T-paitoja, joita yritettiin myydä oheisella kuvalla varustettuna.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu