13. kesä, 2018

Saunan lauteilla

Olen tunnetusti kova saunomaan. Työmatkoilla käyn hotellin saunassa melkein aina. Tällä kertaa lauteilla kanssani oli vesistötutkijoita, hydrobiologeja yms. Yleensä saan olla yksin, sillä saunomiskulttuuri on ilmeisesti hieman hiipunut. No, kun nyt kerran olin itseäni paremmassa seurassa, niin päätin saada heiltä vastauksen jo vuosia minua askarruttaneeseen kysymykseen. Asia on seuraavanlainen : Maataloutta syytetään Itämeren saastuttamisesta suomessa ja nimenomaan täällä suomalaista maataloutta. Sinilevää esiintyy suomenlahdella, mutta pohjanlahti ja merenkurkku on niistä vapaa. Tänä keväänä, kuten niin monina tulva valloitti pohjanmaan lakeuksien peltovainiot vieden mennessään ravinteet. Kymmenet joet virtaavat pohjanmaalta pohjanlahteen, joka ei ole saastunut.

Tuitkijat ilmoittivatkin yhteen mieheen, jottei maatalous ole saastuttaja. Vuosia Pietarista suoraan lasketut yhdyskuntajätteet, baltian, Puolan ja entisen itä-saksan teollisuus, sekä suomalaisten yhdyskuntajätteet suurista kaupungeista, Turku ja Helsinki, ovat tämän aiheuttaneet.

Korostivat, että tämän he sanovat vain täällä saunan lauteilla. Oli kuitenkin hieno saada vahvistus niille ajatuksille, jotka itsellä on ollut jo vuosikymmeniä .

Aamupalalla olinkin sitten nuukien saksalaisten kanssa. Jälleen tuli todetuksi, että he ovat ihan oma lukunsa, kuten mekin.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu