29. touko, 2012

Elämän mittainen korpivaellus

Käsiini tuli jostain linkki Enkeli Elisa. Se kertoo 14- vuotiaasta tytöstä, jonka vanhemmat kotiin tullessaan löysivät kuolleena. Syy koulukiusaaminen, järjestelmällinen sellainen. Vanhemmat eivät tienneet mitään. Tytön päiväkirja kertoi kaiken. Puuttumiskynnys kouluissa pitäisi olla todella matala. Varhaista välittämistä. Onko sitten niin, ettei opettajilla ole keinoja vai onko se myös osittain haluttomuutta sekaantua asioihin. Pääsee vähemmällä. Tärkeää on myös kodin ja kasvatuksen merkitys näissä asioissa. Kiusatuksi tuleminen, jopa vuosia, jättää aina pysyvät ja lähtemättömät arvet. Seuraukset voivat olla todella järkyttäviä.

Sitten on myös toisenlaista kiusaaamista, tosin ei enää fyysistä. Sitä esiintyy monesti työyhteisöissä, jopa esimiestason toimesta. Asumisyhteisössä ja jopa parisuhteessa. Näissä kuitenkin on kyseessä aikuiset ihmiset, jotka pääsääntöisesti osaavat jollakin tavalla puolustautua. Ei tosin aina. Lapsi kuitenkin on yleensä yksin ja avuton, henkinen kasvu kesken. Silloin seuraukset ovat äärimmäisen vakavia. Elämänmittaisia. Näihin meidän on kaikkien syytä puuttua.   Tuossa vielä linkki  http://enkelielisa.vuodatus.net/blog/2999922/minun-lapseni-on-kuollut/

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu