21. marras, 2015

Marraskuinen viikonloppu

Hyvin perustelluista syistä Armakselle oli hallituksen puheenjohtajan toimesta myönnetty viikonloppu korpimökillä. Ei Armaskaan tyhmä ole, joten hän kuljettaa tällaiset suuret asiat hallituksessa. Ajatuksena oli tyhjentää Lylyn-niitun lato. Lato on kaatumispisteessä. Arvokkainta siellä lienee lautasniittokone ja Armaksen kenttäahjo.Talkooseen mukaan olin kutsunut kaksi nuorinta veljeäni.  Runsaiden sateiden johdosta suoperäiset pellot olivat kuitenkin mahdottomat liikkua, edes tyhjällä traktorilla. Operaatio jäi siis odottamaan jäisen maan aikaa.

Perjantaina 84 vuotta täyttänyt pohjalainen äitimme ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi. Hän keksi laiskoille klopeille töitä. Pihapiirin kaikki puut vaativat juuri nyt pikaista karsintaa. Minkäänlaisia soraääniä ei kuulunut. Veljekset ryhtyivät yhteistuumin toimeen. Annoimme jopa häjymmän pojan ajaa Fordsonilla. Se on paljon se, eritoten Armakselta. Kuvassa häjy poika rehvakkaasti sompailee kuutos Fordsonilla.

 

Ps. klo 22.07 Saunottuna on ja kiuasmakkarat syöty. Voiko sitä tunnelmaa sanoin kuvata. Myrskylyhty loisti saunan ikkunan takaa, ensimmäiset vihdan haudevedellä heitetyt löylyt. Kesäinen koivun tuoksu saavuttaa lauteilla istuvan löylyttelijän. Ulkona lumi tuo valoa, lähestymme joulun aikaa...

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu