6. loka, 2015

Kekkonen kävi Karvialla

Meidän perheeseen ilmestyi aikanaan Jari Tervon kirja "Myyrä". Se kertoi Kekkosesta, edesmenneestä presidentistämme venäläisten agenttina. Mukamas. En koskaan lukenut kirjaa. Ilmoitinkin, ettei Tervon teoksia kannata hankkia, sillä en niitä lue. Yllä olevan linkin luettuani olen suorastaan otettu päätöksestäni. Mies itse edustaa eliittiä ja nostaa itsensä myllykirjeineen kansakunnan kaapin päälle. Jakelee sieltä totuuksiaan. Hävetköön.

Sain eilen illalla puhelun vanhalta kouluaikaiselta ystävältä. Olimme kaksi vuotta "pölvästikoulussa" (lue: maatalousoppilaitos). Lempinimestään huolimatta hieno opinahjo.

Vanhoja muisteltiin, kuten tämän ikäisten äijien kuuluukin. Tosin, saman verran muisteltavaa luvattiin vielä tehdä.

Hän muisteli seitsemänkymmentäluvun alkupuolella Kekkosen käyneen Karvialla, Ollin metallilla. Tieto Kekkosen tulosta oli saavuttanut Sarvelan kylän. Koulusta tultuaan Aleksi oli heittänyt repun eteisen nurkkaan ja juossut maitolavalle odottamaan, josko näkisi vilauksen Kekkosesta. Tuntien odottelu vesisateessa palkittiin vihdoin mustalla autokolonnalla. Kura loiskui soratiellä, kun Kekkosta vietiin. Varsin pian tämän jälkeen Niinisalontielle ja Sarvelaan tuli asfaltti. Kekkosen ansiosta.

Tuohon aikaan Kankaanpäässä oli puolenkymmentä kenkätehdasta. Vanhukset ja lapset hoidettiin. Suomessa oli töitä.  Maata rakennettiin ja sitä kautta hyvinvointiyhteiskuntaa. Elettiin Kekkosen suomessa. Se ei ollut huono suomi, ei.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu