3. syys, 2015

Konealan veteraani

Matti Jaskari on tehnyt hartiavoimin töitä säilyttääkseen vanhoja koneita jälkipolville. Hänen kokoelmiinsa kuuluu lähelle puolitoista sataa käyttökuntoista vanhaa traktoria. Kokoelmiin kuuluu useampi oikea helmi. Niitä on tuotu vain muutama kappale suomeen. Esimerkkinä sauva-ohjattava kiinteäkselinen Fordson County. Sillä vedettiin laivoista kontteja.

Kuvassa Matti esittelee ratkaisua, joka löytyi Zetorin nostolaitekannessa olevalle kolmelle korvakkeelle. Niihin ei kuulu kiinnittää työntövartta, vaan kuvassa näkyvä koukku. Sen varaan laskettiin työkone matkan ajaksi. Näin se ei rasittanut nostolaitteita. Koukku on kuulunut Zetorin vakiovarusteisiin.

Niin, poikkesin Jaskarilla työpäivän päätteeksi. Aika siellä kului kuin siivillä kuunnellessa tuota todellista konealan veteraania. Matti on huoltanut aikoinaan Hankkijalla mm. Zetor 25 traktoreita. Ymmärrettävää oli, ettei meiltä jutut loppuneet.

 

 

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu