18. elo, 2015

Kulttuuria tämäkin

Luettuani syntymäpitäjäni paikallislehteä ja sieltä vanhan äidinkielen opettajani juttua alkoi korvistani tulla höyryä. Kaikella kunnioituksella häntä kohtaan. Tiedän, ettei tätä välttämättä pitäisi kommentoida.

Maahanmuutto ja monikulttuurisuus. Heti kun joku uskaltaa vähääkään avata suutaan maahanmuutosta otetaan rasismikortti esiin. Varma tapa tukkia suut. Eikö vapaassa maassa pitäisi voida keskustella ? Asiallisesti tietysti.

Stalin aikoinaan pakkosiirsi väkeä ja yritti häivyttää eri kultturit. Ei onnistunut. Ukrainassa korjataan juuri sitä satoa nyt. Eri kulttuurit eivät elä sovussa.

Suomessa on arviolta 5 % maahanmuuttajia. Tämä väestönosa tekee n 40 % törkeistä raiskauksista ja 30 % kaikista. Kulttuurit ovat erilaisia, joissain kulttuureissa nainen on miehen omaisuutta. Nämä ja monet muut, meillä jopa lainvastaiset tavat eivät poistu asuinpaikkakuntaa tai maata vaihtamalla.

En tarkoita, että tänne muuttaneita pitäisi mitenkään väheksyä tahi muutoin kaltoin kohdella. Olisi kuitenkin syytä harkita paljonko näitä turvapaikanhakijoita, joilla on kultaketjut, Iphonit ja Ipadit tänne tuodaan. 

Itse ajattelin aikoinaan, että kyllä meitä tänne mahtuu. Silmäni kuitenkin avautuivat, kun henkilökohtaisesti sain sivusta seurata Tampereella kahta tapausta. Toisessa tapauksessa suomalainen olisi maahanmuuttajan valehtelun takia menettänyt työpaikkansa. Silminnäkijänä ja lausunnon antajana pystyin estämään tämän.

Asioilla on puolensa, mutta keskustella täytyy voida ! 

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu