21. huhti, 2012

Messumatkaa ja elämän harmoniaa

Kävin tustumassa Eesti Maamess  näyttelyyn.Näyttely on kainsainvälinen, ainakin jos suomalaisten kävijöiden määrällä mitataan. Se on pienimuotoinen, mutta uusia isoja koneita on sielläkin. Soveltuvat tietysti Eestin laajoille peltoaukeille, kenellä niitä varaa sitten ostaa onkin. Kevät teki tuloaan, mutta varsinainen kylvökausi ei ollut vielä alkanut.

Matkaseurueeseeni kuului väkeä enemmänkin. Seurasin lämmöllä iäkästä viljelijäpariskuntaa. He olivat luovuttaneet tilansa nuoremmille, mutta tilan töissä olivat mukana edelleen vahvasti. Ensi silmäyksellä näki, että he olivat tottuneet tekemään  lujasti töitä. Toinen, erittäin hieno piirre näkyi myös selvästi. Se oli heidän keskinäinen ymmärtämys ja harmonia. Nainen oli eloisa, vilkas ja ulospäinsuuntauva. Mies rauhallisempi, vakaa kuin kallio. He täydensivät toisiaan. Eämän kovuutta tai kurjuutta ei valitettu. Rouva totesi mielestäni klassikoksi jäävän sanonnan " Mistä ne tietävät lähettää juuri sen verran laskuja, kuin heille tulee rahaa". Siinä oli sitä iän tuomaa viisautta. Linja-autossa heitä katsellessa ja kuunnellessa ajattelin, että kyllä meillä paljon olisi opittavaa tässä kiireen ja materian maailmassa.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu