9. huhti, 2012

Tukkisavotalla

Lankalauantaina tuli verestettyä vanhoja metsätyömuistoja. Anoppilassa oli Tapani-myrskyn jäljiltä muutama kymmen tuulenkaatoa.  Tarkoituksena oli vinssata osin kallioisissa olosuhteisssa olevat pölkyt tienvarteen. Ennakkoon ne tietysti oli karsittu ja tehty pölkyille. Massey Ferguson 35 X vm-63 juontovinssillä varustettuna oli 80 vuotiaan appiukkoni toimesta metsässä jo aamuseitsemältä. Puoli seitsemältä aamulla hän soittelikin, että olenko tulossa ollenkaan.

Olimmekin pelipaikalla jo yhdeksän aikaan poikani kanssa. Lumi oli metsästä kiitettävästi kadonnut ja roudasta ei tietoakaan. Kuuden tunnin vinssaamisen jälkeen pölkyt olivat vähiin päin tien varressa.  Traktorivinssi on vieläkin kelpo työkalu pienimuotoisissa savotoissa ja vaikeissa paikoissa oleville pölkyille. Vinssin kanssa on kuitenkin työskenneltävä varoen ja tietyt vaarat muistaen. Fyysisesti vaijerin ja saksien kanssa tarpominen on erittäin raskasta. Ainakin,jos ei sitä vuosikymmeniin ole tehnyt. Ilman juniorin apua minut olisi todennäköisesti saanut tuoda kottikärryillä metsästä. Kaikesta huolimatta, fyysinen työ, raikkaassa havuntuoksussa on hyvin palkitsevaa.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu