13. maalis, 2012

Yhdessä toimisen onni ja ihanuus

Vanha ystäväni totesi, että jos sinulla on liikaa vapaa-aikaa, perusta yhdistys tai mene mukaan politiikkaan. Sieltä saat ystäviä ja vihamiehiä.

Politiikka on varma juttu, ennemmin tai myöhemmin intressit törmäävät ja soppa on valmis. Sama pätee yhdistystoiminnassa. Molemmissa lähtökohtana pitää olla muut asiat kuin oma etu. Yhteisiä asioita, yhdessä hoidetaan. Ideoidaan, tehdään kompromisseja, yhdessä sovitaan ja siihen sitoudutaan. Mutta, mutta... ennemmin tai myöhemmin tuo peikko nostaa päätään. Minä itse ilmestyy joukkoon. Syitä on monia, julkisuudenkipeys, hillitön voittamisenhalu, ennenkaikkea oma henkilökohtainen etu. Se menee yhteisen hyvän edelle. Tulee varjohallituksia, omia kuppikuntia, jotka pyrkivät edistämään vain omia intressejään.

Yhdessä toimiseen tarvitaan tekijöitä, sekä niitä joilta pulppuaa ideoita.Tilaa pitää antaa kaikenlaisille ajatuksille. Yhdessä niitä jalostetaan. Parhaimmillaan kaikilla on hauskaa ja tekeminen on mielekästä.

Kaikella on oma merkityksensä. Lopulta kuitenkin voidaan todeta "niin on hyvä kuin käy"

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu