25. joulu, 2013

Joulupäivän ratoksi

Päivän uutisantia selailin. Pääkaupunkiseudulla ja muuallakin poliisi on ollut aattona alkuyöstä kovin työllistetty. Syynä alkoholista johtuneet lieveilmiöt mm. pahoinpitelyt, perheväkivalta.

Tuossa on sellainen asia, jota en suostu mitenkään ymmärtämään. Alkoholin käyttö jouluna. Tässäkin perinteet osin astuvat kuvaan. Monet asiat opitaan jo lapsena kotona. Lapsuudenkodissani ei milloinkaan alkoholi kuulunut jouluun. Mikä ihme saa ihmisen pilaamaan joulun tunnelman. Sille tärpätille, jos sitä ylipäätään pitää ottaa, on yli 300 muuta päivää vuodessa. Voi, voi, sanon minä.

Oma jouluni on sujunut perinteisesti. Aattonakin onnistuin syömään maltillisesti. En noudattunut niitä omia maalaisia tapojani, jolloin vatsa pitää syödä niin, että nahka natisee.

Ilma on sen verran lämmin, etten yhtään ihmetteli vaikka perjantaina kuusikosta savu nousisi.  Se kun on vapaapäivä. Pitääpä mennä välillä ottamaan kinkkua voileivälle. Maltillinen pala, noin puoltoista tuumaa :-)

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu