27. loka, 2013

Kekkosen ja muuhunkin aikaan

Olen viime aikoina ihmetellyt kummallista suuntausta joka maassamme esiintyy.  Itsenäisyytemme ja kansakuntamme hyvinvoinnin kannalta merkittäviä henkilöitä pyritään vetämään lokaan. Tavalla tai toisella.

Aloitetaan Mannerheimista. Kiistatta yksi merkittävämpiä henkilöitä Suomen itsenäisyyden kannalta. Yle, joka on historiansa ajan "punoittanut", teki hänestä parodiaksi lukiteltavan elokuvan "musta Mannerheim". Epäilen suuresti, että arvostamani Nelson Mandela ja Eteläafrikkalaiset eivät olisi  hurranneet elokuvalle "valkoinen Mandela. Mandelaa olisi voinut esittää vaikka Jope Ruonansuu.

Kekkosen aika. Puhutaan suomettumisesta ja kekkosen diktatuurista. Näistä kun keskustellaan olen usein pyytänyt kertomaan, että mikä olisi ollut vaihtoehto ?

Olen syntynyt ja kasvanut nuoruuteni Kekkosen ajalla. Hyvinvointi nousi ja kansakunta saavutti sen tason missä elämme. Ehkäpä elimme paremmin silloin. Henkistä huonovointisuutta oli vähemmän ja vanhuksetkin hoidettiin. Oli erittäin viisasta politiikkaa luovia lännen ja idän välissä. Teollisuustuotanto kasvoi. Tavaraa vietiin itään ja maksuksi saatiin öljyä. Kankaanpäässäkin taidettiin valmistaa venäläisille kenkiä kymmenessä eri verstaassa. Nyt ei taida olla ainuttakaan.

Sotasankari Lauri Törnistä on myös viime päivinä tehty jonkinlaista sensaatiojuttua. Hän olisi ollut saksalaisten kanssa suunnittelemassa peräti kansallis-sosialistista vallankaappausta suomessa. Että tällä tavalla.

Yhtenä suurimpana vääryytenä pidän Risto Rytin kohtelua. Hänen ansioitaan ei ole politiikkojen eikä tasavallan korkeimmankaan johdon tasolta milloinkaan tuotu riittävän selvästi esiin. Suomi sai itsenäisyytensä kannalta ratkaisevat asetäydennykset saksalta. Asia oli keskusteltu eduskunnassa ja hallituksessa. Ryti presidenttinä allekirjoitti sopimuksen. Rauhan saamiseksi Neuvostoliiton kanssa Ryti otti tuon sopimuksen täysin omalle kontolleen. Tästä hänet (valvontakomisson l. venäläisten) tuomittiin kuritushuone vankeuteen, josta myöhemmin armahdettiin.

Yhteenvetona voisi todeta, että olisihan meidän kohtalo voinut olla toisenlainenkin.

Vaikkapa tuollainen

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu