Tarinoita menneestä ja nykyisestä elämänmenosta
25. elo, 2013
Nukuin poikkeuksellisesti tänä aamuna puoli kahdeksaan. Liekö eilinen vaikuttanut. Syön yleensä puuron ensin ja sitten kuppi kunnon Brazil kahvia. Perkolaattorilla keitettynä. Seuraavaksi onkin lehdenhaun aika ja roskis menee mennessä. Puoli kahteen saakka hääräilin ulkona. Siivoilin eilisiä jälkiä ja tein puupinolle katon. Lainasirkkelikin piti palauttaa. Tuossa vaiheessa vatsa jo kyseli, että tuleeko sitä luvattua perunamuusia ja nakkikastiketta ? Muusin tein Asterix perunasta, jota itsellä on hieman viljelyksessä. Siitä tuli kohtuullisista, vaikkakin perunan vanhetessa, syöntilaatu paranee huomattavasti. Sitten oli aika heittää remmi löysälle ja lähteä veneilemään...
Eräs lukijani oli kokeillut Armaksen ohjeella uunikassleria. Hän totesikin, että " kyllä sitä söi, ennenkuin selekäänsä otti".
Armaksen herkkua on omenapiirakka ja omenahyve. Niitä teen syksyisin muutaman kerran. Katselin netistä uuden reseptin, jottei väki luule Armasta kaavoihin kangistuneeksi. Tämä tapahtui viime viikolla. Omenapiirakastani tuli täysi pannukakku. Veitsi ja haarukka olivat erinomaisia apuvälineitä sitä syödessä. Pari, kolme päivää mietin, että millaista piirakka olisi ollut onnistuneena. Ei muuta kuin uusiksi ja sitten onnistui. Maku oli samettinen. Laitoin ensimmäisellä kerralla leivinjauhetta teelusikallisen, kun ohjeissa luki ruokalusikallinen. Taikina kun oli ns. raskaanoloinen, niin se ei noussut tippaakaan. Oppia ikä kaikki... Laitetaan se ohjekin tuohon, ettei luulla Armaksen joutavia höpisevän
Omenapiirakka piimäpohjalla
noin 20 hengelle
4 dl piimää
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
150 g voita
6,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1,5 l omenakuutioita
kanelia ja sokeria pinnalle
1. Pilko omenat kuutioiksi. Paista niitä voissa pannulla niin, että ne vähän pehmenevät.
2. Sulata voi ja sekoita se ja muut ainekset keskenään. Kaada leivinpaperilla peitetylle pellille. Kaada omenakuutiot taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
3. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Uusimmat kommentit
05.12 | 20:07
Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !
22.08 | 12:06
Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉
31.07 | 08:11
Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?
13.06 | 05:58
Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉
Jaa tämä sivu