11. elo, 2013

Sitä sun tätä

Viikonloppu on mennyt taasen kuin siivillä. Rästitöitä tehdessä. Leikkasin mm. pensasaidan. Isännän laiskuudesta johtuen jäänyt tänä kesänä hieman myöhälle. Työ ei ole iso, mutta vastenmielinen. Nuoruudessani olin renkinä Jokitörmän tilalla. Orapihlaja-aidan leikkuu oli siellä aina minun tehtäväni. Sen koommin sitä aitaa ei sitten ole leikattukaan. Paitsi juuresta. Siitä ajasta varmaan kumpuaa tuo minun fobiani. Sen verran piti töiden lomassa harrastaa, että tein neljän tunnin reisun Nakkilan Tappuritapahtumaan. Siellä on laajalti vanhanajan työnäytöksiä mm. tukkilaisperinnettä, sepän työskentelyä, tappurointia ja jopa vaatteiden pesua entisajan tapaan.

 

Ennen Nakkilaan lähtöä laitoin kappaleen lihaa uuniin kypsymään. Tässä resepti muillekin.

1,5-2 kg sian kasslerpaistia, kokonaista. Hienoa merisuolaa hierotaan niin paljon kuin sitä ravistelun jälkeen siinä pysyy. Sitten tiukkaan kelmuun ja astiaan jääkaappiin pariksi päiväksi. Välillä siellä käännellen. Avataan paketti ja kuivataan paperilla lihan pinta. Paisti ruskistetaan pannulla.  Pöydälle kaksi melko pitkää tinapaperia ristiin. Niiden keskelle leivinpaperi. Paisti siihen ja taitellaan tinapaperit tiukkaan. Suljettu paketti siis. Vuokaan ja uuniin 175 asteen lämpöön 3,5-4 tuntia. Uuni sammutetaan, mutta paisti jätetään sinne vielä tunniksi. Paketti avataan päältä. Liemestä voi tehdä kastiketta tai mitä kukakin haluaa. Tönkköä perunavoita (lue: perunamuusi) raikasta salattia ja tuota lihaa. Saa hampaatonkin syötyä. Kuten isävainaa tapasi sanoa "makupuo on, jos ei tykkää". No, makuasioista ei voi kiistellä. Taisi tulla Armakselle kokkipalsta tästä.... Mutta helppoa kuin heinänteko Lylyn-niitulla.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu