15. heinä, 2013

Hyrkin Hörinät

Sastamalan Kutalassa on joka vuotinen perinne ollut "Sikahyvät hytittömät". Paikalle on kokoontunut laajalti hytittömien traktorien omistajia menopeleineen. Ylöisö on saanut niitä ihastella. Traktorit ovat suorittaneet myös ns. paraatiajon. Tapahtuman luonteeseen on kuulunut myös sika-aterian syönti. 4-6 kpl kokonaista palvattua possua on kadonnut nälkäisiin suihin. Tänä vuonna tapahtumaa ei järjestetty. Talkooväen väsymys alkoi myös siellä näkyä.

Muutama taho ei kuitenkaan  antanut periksi ja vastaavanlainen tapahtuma pidettiin eilen Sastamalan Hyrkillä. Tapahtumaa olikin markkinoitu koko perheeen tapahtumaksi. Sen vaatimuksen se kohtuullisen hyvin täyttikin. Järjestelyt olivat onnistuneet. Oli karaokea, olut-telttaa ja pomppulinnaa. Koneiden määrä ei vielä kovin suuri ollut, mutta olihan tapahtumakin ensimmäinen laatuaan. Tapahtuman omaperäisin laite oli makkaranpaistoon tarkoitettu. Maamottori pyöritti pesukoneeen rumpua, jossa makkarat olivat. Rummun alla oli grillihiilet, johin palkeet puhalsivat paloilmaa. Kiireiselle makkaranpaistajalle konetta ei voi suositella.

Kaiken kaikkiaan tapahtumaa voi pitää onnistuneena. Vaikkakaan,tällainen rauhallista ja nostalgista tunnelmaa rakastava masinisti, ei  paikalla kauan vanhentunut.

Uusimmat kommentit

05.12 | 20:07

Viljo oli appiukkoni. Viljon saama Böömiläinen kristallimaljakko 5000.s Zetorista on meidän olohuoneen pöydällä !

22.08 | 12:06

Siinä saa taas katsella oman käden aikaansaannosta. Tosi hyvä tuli😊😉

31.07 | 08:11

Oletko Zetorimiehiä ? Raahea lukuunottamatta kaikki kerhot hiljaa. Vanhat tapahtumakalenterit. Onko Tyrväällä kyntökisoja tänä vuonna ?

13.06 | 05:58

Nyt sitte vain kaikille koneille kuski pukille ja siinä on komea letka seuraaville karvia päiville! 😁 😉

Jaa tämä sivu